Natuursteen

Natuursteen

tegelzetter-menno-burgers-amsterdam-tegelvloer-badkamer-keuken-woonkamer-natuursteen

Sfeer creëren met natuursteen in elke ruimte in huis

Al jarenlang keert de trend terug om zoveel mogelijk met natuurlijke producten in een interieur te werken, en natuursteen vormt hierbij een belangrijke factor. De kleuren combineren vaak vanzelf al erg mooi, en de aardse materialen zorgen voor een relaxte en rustige sfeer. Natuursteen is daarom in iedere ruimte van het huis toe te passen, of het nu de badkamer, woonkamer, eetkamer, keuken, gang of het toilet is. Ook deze tegels hebben uiteraard de voordelen dat ze goed combineren met vloerverwarming, hygiënisch zijn omdat vuil en schimmel moeilijk hechten en bovendien is natuursteen gemakkelijk schoon te maken.

Natuursteen rechtstreeks uit de natuur

Natuursteen wordt gevormd uit afgekoeld vloeibaar gesteente of uit sediment(zand, kalk, klei) dat is versteend. Vaak onder druk, in combinatie met hoge temperaturen. Omdat geen plek op de wereld dezelfde geologische ontwikkeling ondergaat is dus geen enkele natuursteen gelijk. Natuursteen wordt in grote blokken gewonnen, waaruit later platen of tegels worden gezaagd. Alleen gelaagde soorten natuursteen als leisteen of kwartsiet worden van de rotsen gespleten.

Het onderhoud van natuursteen is erg gemakkelijk. Regelmatig stofzuigen of dweilen is al voldoende. Los vuil droog verwijderen en hechtend vuil met water en een onderhoudsmiddel, speciaal geschikt voor de soort natuursteen, dweilen. Dit voorkomt doffe plekken. Tegelzetbedrijf Menno Burgers heeft de kennis en de middelen in huis om u daarover advies te geven.

Natuursteen kan koud aanvoelen en dat weerhoudt sommige mensen ervan om het aan te schaffen. Maar er is en simpele en zeer comfortabele oplossing: natuursteen in combinatie met vloerverwarming. Dit zorgt ervoor dat uw vloer altijd behaaglijk aanvoelt. Bovendien wordt uw huis op aangename en voordelige wijze verwarmd. Tegelzetbedrijf Menno Burgers vertelt u graag alles over natuursteen en vloerverwarming.

De verwerking van natuursteen vereist een totaal andere werkwijze dan gewone keramische tegels. Elk type natuursteen is anders en vraagt om een specifieke verwerking. Tegelzetbedrijf Menno Burgers heeft veel ervaring met de verwerking van diverse soorten natuursteen. Wij geven u graag advies, meten vakkundig in en staan garant voor de juiste verwerking en montage.

Binnen elke soort natuursteen is de variatie in structuur en kleur haast oneindig en geen enkele tegel is precies hetzelfde. Dat komt omdat natuursteen een natuurproduct is dat afkomstig is uit een steengroeve en vervolgens wordt verwerkt tot tegels in een fabriek. Bij de aanschaf van een natuurstenen vloer moet u zich dit goed realiseren en rekening houden met deze verschillen.

Ook wat betreft de afwerking zijn er vele mogelijkheden met een natuurstenen vloer. Zo wordt harde natuursteen zoals marmer vaak geschuurd en/of gepolijst. Gevlamd is een bewerking waarbij de natuurstenen tegels in contact wordt gebracht met vuur, waardoor de oppervlakte laag openbarst en een speciale textuur krijgt.

Laat u verrassen door de enorme mogelijkheden! Wilt u meer informatie over natuursteen, neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier op de website, email of telefoonnummer 06 – 1851 7236